HAKKIMIZDA

Değerli Okurlar,

Son 20 yıldır insani ve sosyal bilimlerde toplumsal ve kültürel kuramların sıkça sözünü ettiği küreselleşme olgusu, edebiyatın ana malzemelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kapitalist ekonomilerin, gelişen teknolojinin, siyasi gelişmelerin yön verdiği küreselleşme, dünyanın birçok yerinde yazın insanının eserinde farklı yönleriyle ele alınmaktadır. Bu eserlerde küreselleşmenin beraberinde getirdiği dünya çapındaki değişimleri algılayabilmenin yolu da ilintili oldukları yerel çevrelerin problemlerine farkındalık ve gereken dikkati göstermek olarak tanımlanmaktadır.

Edebiyat dünyasındaki bu gelişmelere paralel olarak, Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, program güncelleme çalışmaları içinde lisans programına yakın zamanda yeni bir ders daha ekledi: AKE 469 Küreselleşme Çerçevesinde Amerikan Kültürü. İlk kez 2012 – 2013 akademik yılı Güz döneminde açtığım bu derste, küreselleşme olgusunu derinlemesine inceleyen edebi ve kültürel eserleri ele alıyoruz. Küresel ısınma, nüfus artışı, gıda güvenliği, toksik kirlenmeler, nükleer tehditler, biyoçeşitlilikte azalma, insan sağlığına gelen tehditler, habitat kaybı gibi küresel konuları dersin odağına alıyoruz. Sonuç, bu dersi alan değerli öğrencilerimizin çağdaş Amerikan edebiyatı eserleri üzerine yazdıkları kısa ve özlü değerlendirme yazılarıdır. Bu yazıları, yeni kaleme alınacak eserlere ışık tutması ve söz konusu eserlerin Türkçeye kazandırılmasına katkı sağlaması ümidiyle, kurduğumuz bu sitede yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu sitenin kurulmasında emeği geçen Sayın Tansu Uslu ve Sayın Gülşen Aslan Uslu’ya en içten teşekkürlerimi sunar, keyifli okumalar dilerim.

Prof. Dr. Ufuk Özdağ
Hacettepe Üniversitesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
Öğretim Üyesi

Hacettepe Üniversitesi

Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma

Merkezi Müdürü

22 Aralık 2016, Ankara

Türkiye'nin en iyi hd film izle sitesi.
Seo'nun en iyisi Ankara Seo danışmanlığı
Türkiye'nin en iyisi replika saat